Ken jij iemand die een actieve rol vervult voor vrouwen in de politiek? Iedereen kan een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletier-penning 2021 via www.penning.noord-holland.nl.

Pioniers Kamala Harris en Liesbeth Ribbius Peletier zijn inspirerende voorbeelden voor jonge vrouwen. Op 20 januari werd Kamala Harris de eerste vrouwelijke en gekleurde vicepresident van de V.S. Een historisch moment.

Net als Kamala Harris vervulde Liesbeth Ribbius Peletier een pioniersrol. Zij was de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland en het eerste vrouwelijke lid van de Raad van State.

Inmiddels is het beter gesteld met de positie van vrouwen in de politiek dan in de tijd waarin Ribbius Peletier politieke carrière maakte.

Toch is er werk aan de winkel. In de landelijke politiek, de provinciale politiek of gemeenteraden, zijn vrouwen nog zwaar in de minderheid.

Gelukkig zijn er vrouwen die initiatieven nemen om de positie van vrouwen in de politiek te veranderen. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn de winnaressen van de Ribbius Peletier-penning. Lees hier verder.