“We gaan samen een nieuw bedrijf opzetten. Ja, laten we dat doen. Combineren we onze ervaring en competenties en dan wordt het top!

Brigitte en ik kennen elkaar dit jaar precies 10 jaar. Zij heeft mij ‘ontdekt’ op straat…zij liep rond met haar fototoestel in Almere Haven in 2010 om leuke hippe mensen te spotten en te portretteren. En toen liep ze mij tegen het lijf…Ik had net mijn schoenenwinkel CjuChu opgezet, wat achteraf gezien echt een uit de hand gelopen hobby bleek te zijn, maar daar meer over in de toekomst. Ik liep daar dus over straat hip te zijn en lunch te halen.

We hadden meteen een leuke klik en in de tijd van CjuChu werd zij mijn vaste fotografe van alle collecties die er in de winkel kwamen te staan en konden we elkaar bewonderen in de carrière die we beiden maakten. Zij in de fotografie en verder en ik in de schoenen en verder.

Tien jaar later hebben we nog steeds contact en is onze zakelijke vriendschap verder gegroeid 

van een gezamenlijke bewondering voor elkaar in wat we doen en hoe we het doen, naar een diepe vriendschap tussen twee vrouwen die elkaar waarderen, respecteren en samen een bedrijf zijn aangegaan.

Omdat we het zo leuk met elkaar hebben en zo veel samen zouden kunnen geven aan de wereld. Bieb (want zo mag ik haar nu noemen) is ondertussen politiek betrokken en ik ben terug naar de schoolbanken gegaan en heb nu meerdere coachingscertificaten op zak. En is dat nou toevallig: ik heb al meerdere dames mogen coachen die in de politiek zitten (vanwege privacy redenen zal ik geen namen noemen) en wat blijkt: zij lopen tegen dezelfde problematiek aan als vrouwen die hoog in de zakelijke wereld moeten ‘overleven’. De wereld waar ik carrière in heb gemaakt en uit ben gestapt, omdat ik in die masculiene wereld (even) niet meer verder wilde. Ik wilde vanaf de zijkant de mensen (mannen en vrouwen) gaan helpen die wel in die wereld willen en kunnen zijn. Maar die soms wel wat hulp daarbij kunnen gebruiken van mensen zoals ik.

Dus even terug naar het begin. Bieb en ik hebben dus de koppen bij elkaar gestoken. Zij heeft een marketing, digitale en social media, vormgeving en fotografie achtergrond. Ik ben coach en heb een achtergrond in de financiële dienstverlening, bank en private banking wereld, beleggingswereld (ja ja ik ben in een ver verleden belegger bij Robeco geweest). Dus….Madam In Office werd geboren!!! 

Wij zijn “The Coaching Agency voor vrouwen die in de politieke arena willen staan”. Willen in de zin van “ze willen dit en staan er dus dan ook” en willen in de zin van “ik zou wel willen maar ik durf nog niet zo goed….”

Marja Kooistra