Anouk zat in een burnout. Een diepe….

Ze kon niet meer werken, niet meer denken, ze had er geen zin meer in.

Ze was moe, sliep slecht en ze was aan het twijfelen of ze wel door wilde met haar onderneming. Een zaak die ze met bloed, zweet en soms tranen had opgebouwd in de afgelopen 13 jaar. Ik vroeg haar of ze niet door mij gecoacht wilde worden. 

“Mar”, zei ze, “Ik heb al meerdere psychologen en weet ik wat voor hulptroepen in mijn leven gehad, maar ik kan niet geholpen worden. Ik stel me niet open. Ik ben niet ‘coachable’”.

Twee maanden later zat ze nog steeds op de bank, alleen kwam ze daar nu bijna niet meer vanaf. Diep zat ze erin. Ik had zo met haar te doen

“Laat me je nou coachen, baat het niet, schaadt het niet!”

Ze gaf toe. Er moest iets gedaan worden, dat was ze met me eens.Dus we begonnen een week later.Twee sessies en een maand later kwam ze weer van de bank af en had ze besloten om dus echt met haar bestaande bedrijf te stoppen.

Twee sessies later had ze een nieuw bedrijf opgezet. Als je bang bent, twijfels hebt, niet zeker van jezelf bent, jezelf te min vindt, niet in het openbaar durft te spreken, je überhaupt niet durft uit te spreken, niet weet of je het wel kan… het valt te coachen! Te trainen. Als je jezelf maar durft open te stellen om die persoonlijke groei aan te gaan! Dat is de enige voorwaarde. 

“Als je jezelf maar durft open te stellen om die persoonlijke groei aan te gaan!”

Je coach gaat je uitdagen, spiegelen en vragen stellen die iets in werking gaan zetten. Maar de oplossing zit altijd al in jezelf. Vaak weet je het ook wel maar heb je gewoon een helpende hand nodig die het samen met jou op een rijtje zet. En daar is een coach voor opgeleid!